Τοποθεσια

Ο νομός της Πρέβεζας είναι μια ιστορική περιοχή που κουβαλάει τεράστια πολιτιστική κληρονομιά και είναι προορισμός με εξαιρετική οικολογική και αισθητική σημασία.
Κρυστάλλινα πεντακάθαρα νερά, ατελείωτες και πανέμορφες ακτογραμμές και υδροβιότοποι, αρχαίες πόλεις και κάστρα, ποτάμια, βουνά, δάση και μονοπάτια, σας καλούν να νιώσετε και να εξερευνήσετε το μοναδικό κάθε φορά τοπίο που απλώνεται μπροστά σας.
Αξιοθέατα - Palmina Mare

Αξιοθέατα

Ξεκινήστε το ταξίδι σας στην ιστορία και ξαναζήστε τους μύθους μέσα από τους αιώνες, επισκεπτόμενοι τα μνημεία και τους αρχαιολογικούς τόπους όπως είναι η αρχαία Νικόπολη, η αρχαία πόλη της Κασσιώπης, της Εφύρας και του Όραον, οι ιστορικές περιοχές όπως το Σούλι, το Κούγκι και το Ζάλογγο, τα κάστρα του Κιάφα, της Αγιάς και της Πάργας, το Νεκρομαντείο καθώς και πολλά άλλα κάστρα και μοναστήρια διεσπαρμένα στον χάρτη και την ιστορία.
Οι λάτρεις της φύσης δεν θα πρέπει να παραλείψουν να επισκεφτούν τον υγροβιότοπο του Αμβρακικού (και να θαυμάσουν τα δελφίνια και το πλούσιο ζωικό βασίλειο των πτηνών), τον Αχέροντα ποταμό όπου κατά την Μυθολογία ήταν οι Πύλες του Αδη, τον ποταμό Λούρο επίσης, την μοναδικής ομορφιάς λίμνη Ζιρού, το δάσος Λεκατσά καθώς και αισθητικό δάσος της Νικόπολης - Μύτικα.
Οι κοντινότερες πόλεις είναι η Πρέβεζα, η Πάργα, η Άρτα και τα Ιωάννινα ενώ κοντινά νησιά αποτελούν οι Παξοί και οι Αντίπαξοι (τα στολίδια του Ιονίου), η Κέρκυρα και η Λευκάδα, όλα νησιά ανεπιφύλακτα προτεινόμενα ακόμα και για μονοήμερη εξόρμηση.
Palmina Mare1
Palmina Mare2
Palmina Mare3
Palmina Mare4
Palmina Mare5
Palmina Mare6
Palmina Mare7
Palmina Mare8
Palmina Mare9
Palmina Mare10
Πρόσβαση με Αμάξι - Palmina Mare

Πρόσβαση με Αμάξι

Η κατάλυμά μας βρίσκεται πάνω στην ακτογραμμή που ενώνει τις πόλεις της Πρέβεζας (35 χλμ.) και της Πάργας (25 χλμ.)
Εύκολα προσβάσιμο με αυτοκίνητο, θα βρούμε ερχόμενοι από τον Εθνικό δρόμο Ε55 (Ηγουμενίτσα - Πρέβεζα) και στρίβουμε με κατεύθυνση την παραλία Βράχου Λούτσας.
Πιο συγκεκριμένα, υπάρχουν 3 κύριοι δρόμοι που κατεβαίνουν από την εθνική στην παραλία, αλλά ο δρόμος που συναντάτε αμέσως μετά την ημικυκλική σήραγγα του Βράχου (ερχόμενοι από Πρέβεζα), σας βγάζει στην είσοδο του καταλύματός μας μετά από 3 στροφές.
Ερχόμενοι από τον παραλιακό δρόμο, από ή προς την παραλία της Λυγιάς, θα βρείτε εύκολα την παράκτια είσοδο της Παλμίνας εάν ακολουθήσετε το δρομάκι ακριβώς δίπλα από το μαγαζί «Φάρος Καφέ - Μπαρ» που είναι και το τελευταίο που συναντάτε φεύγοντας από την παραλία.
Πρόσβαση για διεθνείς Καλεσμένους - Palmina Mare

Πρόσβαση για διεθνείς Καλεσμένους

Επισκέπτες από διεθνείς προορισμούς, έχουν εύκολη πρόσβαση με το πλοίο είτε με το αεροπλάνο. Το λιμάνι της Ηγουμενίτσας απέχει 55 χλμ. και μπορεί κάποιος να συνδυάσει μια πτήση με προορισμό την Κέρκυρα. Τους καλοκαιρινούς μήνες πραγματοποιούνται δρομολόγια πλοίων κάθε μια ώρα και το ταξίδι διαρκεί μία ώρα και μισή. Το αεροδρόμιο του Ακτίου απέχει μόλις 37 χλμ. και τα δρομολόγια πτήσεων έχουν εμπλουτιστεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, ενώνοντας την Πρέβεζα με πολλές πόλεις της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού.